Contactraad Nederlandse Sociëteiten

Bridge

De reguliere viertallen wedstrijden tussen de deelnemende sociëteiten vinden plaats van oktober tot en met maart.

Er wordt in een seizoen in principe maximaal 6 keer gespeeld, drie keer thuis en drie keer uit. Het wedstrijdschema leidt u door het seizoen heen. We beginnen om elf uur, gevolgd door een eenvoudige lunch, waarna we de tweede helft van de 24 spellen spelen.

De poule waarin men speelt, wordt dus zoveel mogelijk regionaal ingedeeld, zodat de reistijden naar de ontvangende sociëteiten beperkt blijven. Jaarlijks wordt in april de slotdrive gehouden, waaraan alle deelnemende teams geacht worden deel te namen.

Wat is viertallen bridge

Viertallen is een wedstrijdvorm waarbij twee teams die elk uit twee paren bestaan tegen elkaar spelen. Een volledige viertallenwedstrijd bestaat uit twee helften, waarbij beide paren van elk team tegen elkaar uitkomen. Omdat per helft aan beide tafels dezelfde spellen worden gespeeld is het mogelijk de resultaten van de twee teams met elkaar te vergelijken.

Bert de Keizer
CNS commissaris Bridge
Sociëteit Amicitia Amersfoort

Slotdag CNS viertallencompetitie gehouden op 12 april 2024 in Deventer

In april van ieder jaar wordt de Slotdag van de CNS (Contactraad Nederlandse Sociëteiten) viertallencompetitie gehouden.

Ook dit jaar speelden vier sociëteiten (Deventer, Zwolle, Delft en Culemborg) op 12 april 2024 tegen elkaar. Er werd gestreden door acht teams van vier bridgers per team, dus in totaal 32 bridgers.

Gastheer was de sociëteit van Deventer genaamd de ‘De Hereeniging’. CNS bridgecommissaris was Bert de Keizer van ‘Amicitia’ Amersfoort. De wedstrijdleiding was als altijd in de deskundige handen van Jan Peter Pals.

Deventer heeft een goed geoutilleerd sociëteitsgebouw en o.m. een ruime zaal waarin de competitie goed kan worden afgewerkt.

Om 11.00 uur in de ochtend wordt gestart. Voor de lunch worden drie ronden gespeeld. In dezelfde ruimte wordt dan omstreeks 13.00 uur een goede lunch genuttigd. Na de lunch worden vier ronden gespeeld en omstreeks 16.30 uur vindt de prijsuitreiking plaats.


Bekijken we onderstaand resultatenschema dan zien we dat het 1e team van Zwolle al in de eerste ronde de leiding heeft genomen en ook niet meer heeft afgestaan. Toch bleven de afstanden tussen de eerste teams van de vier sociëteiten niet veel verschillen. Tot de voorlaatste ronde kon in principe nog iedere sociëteit eindigen als winnaar. Pas in de laatste ronde viel de definitieve beslissing. Het 1e team van Zwolle werd winnaar. Tweede en derde werden de 1e teams van Deventer en Culemborg.

Tevreden over de prima organisatie, het wedstrijdverloop en de wederom zeer gezellige dag ging omstreeks 17.00 uur een ieder weer huiswaarts. Zwolle 1 nam de wisselschaal mee naar huis die vorig jaar gewonnen was door Deventer.

Zwolle, Hilbert van der Zwaag

Scroll naar boven